SUP Verhuur tips voor ondernemers

De vraag naar SUP verhuur locaties heeft een boost gekregen door de toename in populariteit van het suppen. Stand-up paddleboarding (beter bekent als suppen) is een ontzettend snel groeiende watersport. Het aantal mensen dat zich elk jaar op het water waagt om deze geweldige sport te ervaren is erg hard gegroeid, met name de afgelopen drie jaren. Mensen genieten al suppend van de tijd met het gezin, met vrienden en op reis of tijdens uitjes. Er is daarom zeker geen tekort aan zowel beginnende als ervaren suppers.

Ten eerste wordt een sup huren gezien als een leuke activiteit om te doen, zonder dat mensen zelf een board. Daarnaast worden er ook vaar sups gehuurd omdat mensen het willen uitproberen en testen alvorens over te gaan tot aanschaf van een eigen SUP.

Bij elk nieuw bedrijf is het belangrijk om onderzoek te doen en een ondernemings plan te maken, zodat de kans op slagen het grootst is. Aspecten om rekening mee te houden bij het starten van een SUP verhuur bedrijf zijn: de verhuur locatie type, het materiaal, en marketing. De belangrijkste tip boven al is: de sup verhuur zelf starten! Aarzel niet en begin vooral, al doende leert men.

Locatie type

Kort door de bocht zijn er drie verschillende types sup verhuur locaties:

1. Verhuur met fysieke SUP locatie;

2. Mobiele SUP Verhuur;

3. Online bestel- en aflever SUP verhuur.

Elk type verhuur locatie heeft zo zijn voor en nadelen. Een SUP verhuur met fysieke locatie aan het water voordelig kan zijn met het oog op het opbouwen van naamsbekendheid, vaste klanten, en winkelmogelijkheden met de verkoop van SUP boards als extra verdienmodel. Houd daarbij wel rekening met het feit dat er kosten zijn zoals locatie-huur en gas & licht rekeningen, die de andere verhuur types niet of in mindere mate zullen hebben.

Materiaal

Qua materiaal kun je natuurlijk het beste kiezen voor stabiele inflatable boards met degelijke stijfheid en sterkte. De dubbellaags Allround Pro boards van KRAKEN zijn hier uitstekend geschikt voor, gezien hun robuuste Double Layer Fusion constructie. Voor beginners zijn met name de 10’0 en 11’0 Allround KRAKEN Pro een goede keuze. Deze opblaasbare boards kunnen tegen een stootje en gaan niet snel kapot tijdens verhuren. Hardboard sups en enkellaags inflatable paddleboards zijn daarom een minder verstandige keuze bij het starten van een sup verhuur onderneming. Bovendien bieden de Double Layer KRAKEN sups de stijfheid en stabiliteit die zowel beginnende als ervaren suppers zoeken, en hebben ze een lange levensduur – ideaal voor de verhuur.

Marketing

Een website is een goed startpunt voor de marketing van je sup verhuur bedrijf. Via de website krijgen toekomstige klanten een idee van het bedrijf. Het is handig om contactinformatie, zodat sup huurders je gemakkelijk kunnen vinden. Daarnaast is het hebben van een boekingssysteem op een website een handige toevoeging. Tegenwoordig zijn er talloze plug-ins en software bedrijven die een dergelijke verhuur, boeking of agenda software kunnen installeren op websites, of aanbieden als een externe of plug-in functionaliteit.

Onderzoek ook eens hoe je aan de SEO (search engine optimisation) van je website kan werken, zodat je sup verhuur bedrijf goed gevonden kan worden door potentiële klanten en je bedrijf een vliegende start kan maken. Een van de manieren is het plaatsen van inhoudelijk informatieve stukken, die jouw doelgroep uitleg geeft over hetgeen waar ze interesse in hebben. Mensen die een sup willen huren lezen natuurlijk graag over waar dat kan, hoe dat werkt, en wat dat kost. Schrijf erover, geef informatie, en gebruik de juiste woorden en termen op je website. De zoektermen spelen een belangrijke rol bij het vindbaar maken van je website via zoekmachines. Daarnaast kun je natuurlijk organisch en betaald posten en adverteren op sociale media zoals LinkedIn, Facebook of Instagram. Als laatste tip: vergeet ook niet de kracht van lokale en traditionele marketing middels krantenartikelen, flyers, prijsvragen, en het organiseren van leuke lokale watersport evenementen.

Begin je verhuur bedrijf!

Begin vandaag nog met plannen en zet je passie om in realiteit! Zodra je een locatie hebt en materiaal hebt aangeschaft, kun je beginnen met het laten groeien van je sup verhuur klantenkring door opstarten van marketing en promotie.

Meer informatie of hulp nodig bij het opstarten van je SUP verhuur bedrijf? Aarzel niet en neem contact met ons op – we helpen je graag verder met wat tips & begeleiding!

Waarom partner worden?

  • Makkelijk een eigen bedrijf beginnen met ons materiaal

  • Trek extra publiek en klanten aan voor jouw vakantie, camping, horeca of gym locatie
  • Begin je eigen SUP verhuur met slechts een kleine investering

  • Ontvang ondersteuning vanuit het Alpha Watersport hoofdkantoor

  • Suppen is een gezonde, duurzame, leuke en vernieuwende watersport!
  • Extra verdienmodel – neem contact met ons op en word ook partner!